En son Moryel tarafından 25/4/2008, 12:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 12:06
michelle demiş ki:
bu arada dizifilmde ki acemicadı nickli kıza uzun bir özel mesaj gönderdim...aklımıza takılan her soruyu sordum...Kız ameriada yaşıyormuş ve o da jacob'tan nefret ediyor...O zaman dedim bu kız bize yardım eder sorularımıza cevap verir....
ama kız dünden beri oratada yok,sanırım soruların uzunluğunu görünce ortadan kaybolmayı seçti..
Pademeye de sor
o cvplarım demişti bi kereee
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 12:06
başlık açayım o zaman,sudem zaten 1 ve 2.bölümleri biraz düzeltmiş,onları gönderdi... Birazdan başlıycammm
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 12:07
Oooof offf Süpeerrrrrr Sudemi çoook seviyorummm
Bu arada Sezoş başlığımız görmüş birazdan bizi dövcekelrr
En son Moryel tarafından 25/4/2008, 12:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 12:41
Kızy Eylem elini çabuk tut genelde ,isyan var
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 12:53
Eylem bu kitabın adı dolunay değilmiydiii
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 12:57
Moryel demiş ki:
Eylem bu kitabın adı dolunay değilmiydiii
yok Yeni ay'mış...
yani kitabın çevirisi öyle oluyor ama eminde değilim...
bi kerem bu yorum başlığına güvenmiyorumm sizin mesajlarınızın adetlerini gördümm burda sadece 7 mesaj varr siz o kadar çok gönderdiniz kiii bu o başlıkk değill artık size kanmam hiççç yemezzlerrrr
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 13:30
Yok yahu....oraya birşey yazmamıştık....o başlık yeniydi zaten...biz bütün laklak olaylarımı alacakaranlık yorumlarında yapıyoruz....
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 13:31
Sudem 4 ve 5.bölümleride gönderdi,onlarıda az sonra ekleyeceğim...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 13:41
Ben okumuyorum küstüm iştee :kız:
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 13:51
Siz küse durun...
Bella Ed'in sesini duymaya başladı...
sezinn
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 13:55
Moryel demiş ki:
Ben okumuyorum küstüm iştee :kız:
bende okumuyommm :kız:
aslında senin okumak gerek onca ikiniz gizli kapaklı iş yaptığınız eylemle ikiniz bol bol okursunuz artıkkk
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:14
İçim düğüm düğüm oldu bu 4.bölümde...
Edward'ın olmadığı ilk bölüm...
daha kitabın en başındayız,ben onu şimdiden çok özledim....
Bella'da onun gidişiyle yarı ölü hale gelmiş,eminim çok zor geçmiştir bu aylar....Forks'dan gidemiyor,çünkü gelmeyeceğini bilsede onunla nefes alıp verdiği yerden uzaklaşmak imkansız gibi birşey Bella için....
Keşke diğer Cullen'ler kalsaydı,hiç değilse Bella'ya bir teselli olurdu,özellikle de Alice'ın kalması...
Yabancı forumlarda Bella'nın zombiliğinden bahsediğildiğini okumuştum ama ne anlama geldiğini çözememiştim,bu bölümle o karışıklıkta çözüldü benim için...
Yalnız neden kendini benzetti zombiye?içinde bulunduğu durumdan dolayı sanırım öyle değil mi?
Ve Edward'ın sesi....
Edward Jess'in aklına okuyarak sanırım Bella'ya ulaştı,bu demek ki Edward'da devamlı onu düşünüyor....Aradaki uzaklıkların önemi yok,o her zaman Bella'nın yanında...
Bella kendine geldi tabii ki zombiler sayesinde değil...Edward sağolsun....
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:16
Dolunay Full Moon demek New Moon Yeniay demek aslında neden kitap böyle çevrilmiş anlamadım.
Hepinize iyi okumalar. Ben de 6. bölüme başladım : )
bianca
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:17
Eylemcim sana ve Sudeme çok teşekkür ediyorum. Süpersiniz. Hatta müthişsiniz.
Ayrıca Ed'in gitmişolması benide Bella kadar etkiledi.Dünyam yıkıldı. Nasıl gider. Nereye gider. Yazık Bella'ya... Babasıda kızın durumuna çok üzülüyor.
BU arada o gece yangın çıkaran gençler kurt adamlarmıydı... Kimler o kadar çok sevinebilir ki Cullenlerin gidişine.Nede olsa Carlisle çok seviliyordu...
Bu arada hazır çevirmişken yayıncısıyla görüşünde bari çeviriücretini alın onlarda yayınlasınlar...
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:20
Yerli halk oluyor galiba sevinenler. Yani Billy gibi vampirlere inanan ve onları sevmeyenler.
Edit: Rica ederim arkadaşlar. Umarım hepsini bitiririm ve size de bir şeyler katmış olurum. Yanlış çeviri yapacapüım diye korkuyorum.
sezinn
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:23
Sudem'cim canım çok teşekkür ediyorummm
ben seda ve eyleme küstümde sen üstüne alınma canımcımmmmm bize haber verilmediği için kıskandık azıcık ve modlar olarakk istifa ettik azıcıkkk
yanlız sayın adminimm sedaa bunuda kabul etmediii yine devam ediyozz
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:29
Cullen'ler gittiğinde yakılan o şenlik ateşi çok kötüydü gerçekten...
acımasız insanlar....
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:33
Ben de çok üzüldüm şenlik ateşine.
Aslında ben en çok Edward'ın Bella ile uzun süre konuşmayıp sonra ormanda onu terk etmesine bozuldum. Birazcık bile sevgi gösterisinde bulunmadı.
''Ben sana uygun değilim'' başladı. ''Sen bana uygun değilsin'' diye bitirdi. Bella'yı en çok bu son söz yaraladı. Çünkü zaten bunu biliyordu.
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:35
sudem demiş ki:
Aslında ben en çok Edward'ın Bella ile uzun süre konuşmayıp sonra ormanda onu terk etmesine bozuldum. Birazcık bile sevgi gösterisinde bulunmadı.
''Ben sana uygun değilim'' başladı. ''Sen bana uygun değilsin'' diye bitirdi. Bella'yı en çok bu son söz yaraladı. Çünkü zaten bunu biliyordu.
Evet Edwrad sanırım orada kendinden soğutmak istedi Bella'yı...Hatta insanoğlunun beyni süzgeç gibidir,çabuk unutur dedi...Bizim de ilgimiz kolayca dağılır diye de devam etti...Bu sözlerde çok kırıcıydı...
:(((
bianca
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:38
Yinede kızı düşünüp eve babası için not bırakmış. Aslında gitmek istemediği belliydi ve yapılacak en iyişey diye düşünmüştür.. AMa bence çokkötü oldu.Oysa kız kendini onunla gitmeye hazırlıyordu. Fotoğraflar çekiyordu...
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:40
michelle demiş ki:
sudem demiş ki:
Evet Edwrad sanırım orada kendinden soğutmak istedi Bella'yı...Hatta insanoğlunun beyni süzgeç gibidir,çabuk unutur dedi...Bizim de ilgimiz kolayca dağılır diye de devam etti...Bu sözlerde çok kırıcıydı...
Evet o sözler de çok kırıcıydı. Bilemiyorum bu kadar mı zor severek ayrılmak. Yani seni seviyorum ve hep seveceğim, seni asla unutmayacağım ve senin de beni unutmanı sitemem ama ayrılmamız lazım demek kırıcı olmaktan hakaret etmekten daha da mı zor.
sezinn
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:41
bence Ed öyle konuşsa bile bölümlerin sonunda kızın arkasından seslenen Ed'di Bella hayal gördüğünü düşünüyor ama bence Ed onu bırakıp gitmedi onu halen gözlüyorrr...
Ve Bella'nın başına kötü bişey gelmek üzereykennn Ed onu kurtacakk diye düşünüyorumm...
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:41
5.Bölüm de bitti...
ve artık Jacob'lı bölümler başladı...Gazamız mübarek olsun...
Bu Jacob daha çocuk yahu...Boyu fasülye sırığı gibi olabilir ama bu çocuk olduğu gerçeğini değiştirmez...Bella'da 18 yaşında...Kabus gibi resmen....
Tamam fiziği bayağı gelişmiş anladık,yakışıklı da olmuş....Sanki çok lazımdı...
Bella ve motor kullanmak....
bu kız kesin aklını kaçırdı diyorum ben...
belayı mıknatıs gibi üstüne çeken biri o motorla kimbilir başına ne türlü dertler açar...
Üniversite eğitimide hayal olmuş gibi görünüyor...Bella bu gidişle bu kitapta iyice vurdum duymaz biri olacak sanırım...Jacob'un "randevu" anlamı içeren cümlesini bile önemsememesi bunu gösteriyor....
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:45
Bella babasının dediği gibi aptal olmak ve Ed'e verdiği sözden dönmek istiyor. Şaun ciddi bunalımda onu anlayışla karşılıyorum.
Jacob'tan nefret etmiyorum. Ondan kötü bir şey de beklemiyorum ama tabi kimbilir. belki bazı şeyler değişir. Yine de Jacob bana sanki Buffy'deki Riley gibi geliyor. Riley'in Buffy'yi sevmekten başka günahı Buffy'nin istediği gibi biri olmaktı. Daha güçlü, tıpkı bir vampir gibi güçlü. Bu yüzden kendini vampirlere sunuyordu. Jacob da böyle şeyler yapabilir tabi. Her şey mümkün :)
Bir de diğer tarafta Yeniay burada Dolunay yazıyor. : )
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:47
sudem demiş ki:
michelle demiş ki:
sudem demiş ki:
Evet o sözler de çok kırıcıydı. Bilemiyorum bu kadar mı zor severek ayrılmak. Yani seni seviyorum ve hep seveceğim, seni asla unutmayacağım ve senin de beni unutmanı sitemem ama ayrılmamız lazım demek kırıcı olmaktan hakaret etmekten daha da mı zor.
İlla bizi kahredecekler...Bütün bu acımasızlıkları bu yüzden....
Halbuki Edward bir gün olsun Bella'nın kalbini kırmış ona tek söz kötü laf söylememiş biriydi....Ona böyle bir veda hiç uygun düşmedi ama....gel de bunu yazara anlat :(((
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:50
Doğru söylüyorsun. Edward'a yakışmadı bu. Şöyle bir durum var ki Ed sadece aşık değil ayrıca Bella'yı aruzuluyor hem de bir hahşi olarak arzuluyor. Bu yüzden ona kızgınlığı hemen geçiyor. Asıl kendine kızgınlığı uzun süreli. İşte bu yüzden böyle ona dokunmadan onu koklamadan ayrılması garip oldu.
Yazar böyle yazmak istemiş ne yapalım.
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:53
sudem demiş ki:
Bella babasının dediği gibi aptal olmak ve Ed'e verdiği sözden dönmek istiyor. Şaun ciddi bunalımda onu anlayışla karşılıyorum.
Jacob'tan nefret etmiyorum. Ondan kötü bir şey de beklemiyorum ama tabi kimbilir. belki bazı şeyler değişir. Yine de Jacob bana sanki Buffy'deki Riley gibi geliyor. Riley'in Buffy'yi sevmekten başka günahı Buffy'nin istediği gibi biri olmaktı. Daha güçlü, tıpkı bir vampir gibi güçlü. Bu yüzden kendini vampirlere sunuyordu. Jacob da böyle şeyler yapabilir tabi. Her şey mümkün :)
Bir de diğer tarafta Yeniay burada Dolunay yazıyor. : )
Eeee şimdi sen spoiler olaylarına hiç girmediğin için bazı şeyleri bimiyorsun ondan Jacob konusunda iyimsersin....Ama benim bildiklerimi bilsen....
Ama aksilik ben Buffy'de Riley'i de sevmiyordum...Daha doğrusu Buffy'e asılan hiç kimseyi sevmiyordum...Angel'la yaşadığı onca acı dolu aşkdan sonra hiçbirşey olmamışcasına başkasına aşık olması beni çok üzmüştü,çünkü yaşadıkları sıradan birşey değildi...
Ed&Bella'da öyle...Jacob'la derdim yok ama Bella'ya asılan herkesle derdim var...
Aynı şeyi Bim'de de yaşamıştım....
ne kadar kötü bir dizi-sinema-kitap karnem var benim....
Yeniay mı olsun dolunay mı olsun bilemedim...hangisini değiştirelim ki?
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 14:57
Kitap sonuçta çıkmadı. Böyle İng adı ile de kalabilir ama dediğim gibi New Moon Yeniay demek.
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 16:30
6. bölüm de bitti. Ama romanlar sayfasına ekleyemedim. Eylem abla sana gönderiyorum mailden.
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 16:32
sudem demiş ki:
6. bölüm de bitti. Ama romanlar sayfasına ekleyemedim. Eylem abla sana gönderiyorum mailden.
tamam canım... :))))
umarım güzel bir bölümdür :))))
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 16:37
Durgun bir bölümdü. Bella'nın okula başladığı ilk gün gibiydi. Geçiş bölümü galiba :)
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 16:41
sudem demiş ki:
Durgun bir bölümdü. Bella'nın okula başladığı ilk gün gibiydi. Geçiş bölümü galiba :)
hımmm olsun olsun iyidir,başka şeyler olmasında...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 16:43
ayy ben daha okuyamadım birrr sürrü yorum gelmiş gerçi ilk 3 bölümü okudum henüz gerisni okumadım içimden de okumak hiçççççççççççççç gelmiyoooo kahroldum çünkü ağlıycam nerdeysee o dereceee
Ben Ed e kızamıyorum kendince doğru olanı yaptıı Bella nın normal bir hayatı olmasını istiyor ama onu tanıkdan sonra artık Bella için böle bişey imkansız bunu anlamıyor ve kendini unutması için kendinden nefret ettirmek istedi Çünkü ben seni seviyorum ama birlikte olamaıyız dse Bella nın ondan vazgeçmeyeceğin iyi biliyor ormanda yanlız bıakıp gitmesinde çoook kızdım ama gitmediğini düşünüyorum birisi onu bulana kadar orda beklemiştir kesin
Sonuçta Charlisle konuşmalarını düşünürsek Bella da onun yerinde olsa sevdiği kişiyi böle bir lanet in içine çekmek istemezdi.. Ed azcık bencil olsa sadece kendini düşünse hiç düşünmez Bella yı dönüştürürdü....
hemen okuyum geliyimm
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 16:50
Moryel'cim dediklerinde haklısın...sen okuda sonra tartışalım bari...
resmede bayıldım....
dreamteam denen çifti hiç beğenmediğimi bir kez daha söylemem gerek...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 17:11
evet bende hiç yakıştıramadım onalrı Ed ve Bella ya
Neyse bi çırpıda okudum geldimm
Bella haklı olarak depresyona girdi Ed de ondan farklı değildir eminim..
Ama kendi yüzünden Bella ya zarar gelmesini istemez asla bu nedenle kafasının içindne ona seslenmesi onun Bella yı sürekli takipte tuttuğunu gösteriyor zatiii
Ben Bella nın yerinde olsam başımı belaya sokardım o zaman Ed onu kurtarmak için bitiverirdi orda
gerçi uzaktan jessin aklını okumuş olabilir tek başınayken tehlikeye atılsa fark etmeyebilir ama artık Jakob un aklını okuycağına eminim...
Zaten Bella nın o motorları almasının nedeni bilinç altında Ed e verdiği sözü tutmayacağı anlamına geliyor yani kendiini tehlikeye atcakk bu durumda da da Ed in seisni daha çok duyacağını düşünüyor olabilirr...
Ed Bella nın aklını okuyamadığından ne yaptığını ne düşündüğünü bilmiyor ama babasını takibe almıştır kesin ve o gece Jess le çıkacağını babasından öğremiştir sonrada Jess i dinledi....
bundan sonrada sürekli Jakobu dinliycek benceee
Billy de çok ilginç Bella yı Ed den uzak durması için uyarıyo sanlki kendileri hiçç tehlikeli değilmiş gibi....
4 aydır Ed in sesi çıkmazken... Yoook yok Bella çok iyi yaptı o motorları alıp Jakoba giderken bunun Edi harekete geçireceğini biliyor ilk defa akıllıca hareket etiii
yani Ed ölece gidince yapabilceği bişey yoktu onu nerde nasıl arayacağını bulacağını bilemez sonuçta...
Bakalım Ed i ne sıklıkta duymaya başlıycaz artıkk bence heycan yeni başlıyor vee bundan sonra olcakları merakla bekliyorumm
Sudecimm ellerine gözlerine beynine sağlık hayatım süpersinn
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 17:24
Ama Bella Ed'in sesine halinünasyon diyor...
bir kez daha duyduğunda bakalım ne ad verecek...
şimdilik bölümler durağan 3-4 bölüm sonra sanırım artık heyecanlanmaya başlar....
Eğer Edward bundan sonra Jacob'un aklını okuyacaksa,Jacob'ın Bella hakkında düşündüklerinde katlanmak zorunda kalacak demektir...Ohhh olsun,kızı bırakıp gidersen böyle olur tabii...
Ben Cullen'leri hatta Rosalie'yi bilem özledim....Okulda ki o halleri ne güzeldi :(((((
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 17:32
bende özledim valla üstelik ben hepsinin birden gitceğini düşünmemiştim sadece Ed gitcek sanıyordumm
Bella şimdilik halisünasyon sanmış olabilir ama gerçekliğini anlamak için deemlere başladı beile bakalım yeniden tehlikeye atılınca ne olcAK oda merak ediyor eminim kiii
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 18:50
Cullenler bence L.A gitmemişlerdir...
Ailecek parıldarlarsa pek hoş olmaz sanırım...Hem onlar orada Edward Alaska'Da olmaz ki....
2.kitabı Elisa'nın hüzünlü müziği varya hep onun eşliğinde okuyorum,müzik mi beni ağlatıyor yoksa kitap mı yoksa yoksa ikis birden mi hiççç bilemiyorum...Arada da aklıma Fabrizio'nun ölümü geliyor....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 18:54
off off ben görmedim Allahtan onuu
bencede onalr toplucak Alaska ya gitmiştir hatt aorda Ed e sarkcak Tanya diye bi kız varmılş
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 18:56
Bir Tanya'mız eksikmişti zaten....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 18:58
wkipedi deher karakterin altında romantik ilişkileri yazıyordu Ed in altında Bella Rosalie ve Tanya var
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 19:00
Tanya
Tanya is a strawberry-blonde vampire who lives in Denali, Alaska with her family (similar in dietary ways as the Cullens). It was revealed that she showed interest in Edward when they first met, but he turned her down politely. Edward reassures Bella that Tanya poses no threat, nor had she ever, to Edward's affection for Bella, teasing her that he prefers brunettes.
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 19:03
Maşalla Bella nın rromantic ilişki listesindeee;
Edward Cullen Jacob Black Mike Newton Tyler Crowley Eric Yorkie
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 25/4/2008, 21:07
Moryel demiş ki:
Maşalla Bella nın rromantic ilişki listesindeee;
Edward Cullen Jacob Black Mike Newton Tyler Crowley Eric Yorkie
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 26/4/2008, 00:14
6.bölümü atıyorum şimdi...
Bu arada istediğimiz spoilerlar geldi Moryel'cim...ama diğer başlığa yazacam....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 26/4/2008, 00:33
tamam okudum cvp verdim bile 6. bölümü bekliyorum
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 26/4/2008, 02:00
Bella'nın hayatı artık eskisi gibi olmaya başlıyor...Jacob'la olan arkadaşlığıda ilerliyor tabi....
Jacob'un kendisine ilgi duyduğunun farkında sanırım ama fazla takmıyor gibi görünüyor hatta hoşuna bile gidiyor...şu durumda anlıyorum,çok yalnız...
jacob'ın arkadaşlarına sinir oldum,ne öyle el kol hareketleri...sanki karşılarında iki sevgili var....
Charlie Jacob'la olmasından memnun görünüyor nede olsa arkadaşının oğlu...
Alıntı :
"Hala ne için uğraştığımı unutmamıştım..."
derken Ed'in sesini duymaktan bahsediyor değil mi...
kasap et derdinde (kasap Jacob) koyun can derdinde....
ve evet....kurt adamlarla ilgili ilk sinyaller verilmeye başlandı....bundan sonra olacakları gerçekten merak ediyorum...