Sudecim şimdi gelde Jake e kızma ya ne demek ya ben ya onlar sen kimsin kiii yani Jake sadece arkadaşı ama Ed ve Alice öle değil onlarla daha çoook şey paylaştı olmazzzz böle şeyyyyy
Ama ben Bella ya daha çok kıızdım ne demek Jake yerine bir vampiri dtercih etmiş olduğuna üzülmek yaaaaaa
Alice senin en iyi arkadaaşın değilmiydi bi zamanlar
Şimdi vampir mi olduuuuu yaniiiiiiii ya Edward her ne olursa olsun senden vazgeçmedi aslında ve sen bunu herkesden iyi biliyorsunnn O Alice in dedği gibi sen normal bir hayat sür diye gitti sen ne yaptınnn gittin kurt la arkadaş oldunn kaldı ki Ed le okadar şey paylaştın gece onun yanında uyudun o adam senin sevgilindi
nasıl şimdi Jake e ihanet etmiş gibi hissedebilir yaaaaaaaaaaaaa
Esas Ed e ihanet etmiş gibi hissetmelisin bakk ne oldu kendini öldürmeye gitti işteeeee
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 19:22
Bence böyle düşünmeyin.
Bella onlara vampir demiyor. Jake'in düşüncelerini dile getiriyor. Empati kuruyor. Jake kızgın ve kırgın. Çünkü sevdiği kişi bir gece önce bir vampiri seçti. Herhangi bir insanı değil.
Ve şunu da anlamak lazım. Jake dönüşümden önce bunları düşünmüyordu. Edward'ın hayranı değildi evet ama ondan nefret de etmiyordu. Hatta babasına da kızıyordu. Her şey dönüşünce oldu. Vampirleri düşünelim. İnsan gibi olabilirler mi? Asla. Sonuçta öyle ya da böyle kana susuyorlar. Kurtadamların varlığı da vampirlerin varlığı yüzünden. Bu onların kanlarında var. Bu yüzden asla ama asla Jake'i suçlayamam.
Bir diğer durum. Jake seçim yapmasını istemiyor Bella'dan . Daha doğrusu istiyor ama bunu dile getirmiyor. Sadece şunu söylüyor. İkimizle de aynı anda görüşemezsin. Ve bu çok normal bir istek. Bir kurt adamla bir vampir asla ama asla arkadaş olamazlar.
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 19:38
Ben onu bilmem Jake herşeyi karıştıran rolünde...dün gece biraz bölümü çözmeyi çalıştım...yanlış yaptığım yerlerde olmuş tabii ... :))))
Telefonu Bella'nın elinden alan Jake... eğer o teli bella açmış olsaydı şimdi bütün bu sorunlar ortaya çıkmayacaktı...üstünede utanmadan Bella'nın yanında pis kanemiciler diyor...Bella bile orada Jake'e patladı ama ....
kendi ne allah aşkına...
kim oluyorda benim için burada kal diyebiliyor Bella'ya...onun sevgilisi değil birşey değil...
nasıl Ed'i ve diğerlerini yarı yolda bırakabilir ki Bella...
olan onca şeyden sonra...
Jake'in haklı hiçbir tarafı yok...
En son michelle tarafından 29/4/2008, 19:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 19:39
ya tamam Jake hakkında sölediklerinde haklısın ama birinci kitapda Edwarda alıştık bizzz ve onun yokluğu bizi yeterince üzerkennnn :Cry2:Jake daha öncesinde Ed ve Bella nın ilişkisini biliyor üstelik ona bakarsa Ed in de sevdiği insan bir kurt adamla arkadaşlık ediyorrr
Bella nın Jake i sevmesine kızıyorum aslındaa
yani bir dakka önce Ed için ölürken 1 dk sonra Jake den hoşlanmasına ne demeli kaldı ki Alice in sölediği şeyi düşün
Biz senin için gittik dedi
Ve bu çok doğru o kadar vampir senin iyiliğin için gitti sen tuttun kurt adamla arkadaş oldun
yani tamam olmasın dmeiyorum ama Jake in Bella yı sahiplenmesine kızıyorum sonuçta şu an onlar teknik olarak hal arkadaş ve Ed Bella nın eskide olsa sevgilisi daha farklı bir mazileri var Jake den çok hakkı var onun Bellaüzerinde keza Alice in de ölee
öff kime kızacağım9ı şşaırdım ben en iyisi gitti diye Ed e kızıyım
salak kan emiciii iyi halt ettin gidipdeee
yada olayları bu kadar karıştıran Meyer a
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 19:46
Yazar zaten 2.kitabı yazarken, kısa süreli hafıza kaybı falan yaşamış belli...
3.kitapda da artık mutasyona uğramış karakterler okuruz....
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 19:52
Sizi anlamaya çalışıyorum ama olmuyor : )
Cidden ben ne Jake'te ne de Bella'da suç bulmuyorum. Bence de bu ilişkide en çok Edward suçlu.
Jake eski Jake değil. Bella da bunu kabullendi.
Jake varoluşu gereği, vampirleri sevmiyor. Ve onlara güvenmiyor. Bu yüzden onu suçlayamayız. Eğer bu cümleleri insan olarak söyleseydi kızabilirdim. Ama şuan artık tam olarak insan değil Jake ve görevi hzuuru bozan vampirleri yok etmek.
Jake eskisi kadar Bella2nın etrafında dolaşmıyor. Bunu da fark etmek lazım. Bu da demek ki onu önemsiyor ve ona zarar vemek istemiyor. Kendinden sakınırken bir vampirin hatta şöyle diyim vampirlerin kucağına atlamasını istemiyor. Olay sadece Alice ve Edward değil. Ortada çok güçlü bir vampir ailesi var. Ve bir savaş çıkacak gibi. Ne Edward ne de Jake Bella'nın bunların arasında kalmasını ister.
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:09
Alıntı :
Jake varoluşu gereği, vampirleri sevmiyor. Ve onlara güvenmiyor. Bu yüzden onu suçlayamayız. Eğer bu cümleleri insan olarak söyleseydi kızabilirdim. Ama şuan artık tam olarak insan değil Jake ve görevi hzuuru bozan vampirleri yok etmek.
İyide bence insan olsa ben ona kızmazdım
kendisi normal bir canlımı ki kendini Ed den üstün görüyorrr tamam varoluşu gereği vampirlere karşı olmasını anlayabilirimm
ama kendiside bir yaratıkken başka bir yaratığa ters bakması çook ayıp sonuçta oda insan değilll
tamam onu önemseyebilir bişey demiyorum ama Ed ve Bella nın ilişkisi çok başka ona karışmaması lazımm
bende Ed e kızıyorum zaten gitti diye
Ama herşey yazarın suçu çatlak kadınn
Hayır bize o kadar büyük bir aşk çizdiki ilk kitapda bu aşkın birden bire bitmesini yada araya 3. kişilerin girmesini kaldıramıyoruz doğal olarakkk
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:15
Moryel demiş ki:
Alıntı :
İyide bence insan olsa ben ona kızmazdım
kendisi normal bir canlımı ki kendini Ed den üstün görüyorrr tamam varoluşu gereği vampirlere karşı olmasını anlayabilirimm
ama kendiside bir yaratıkken başka bir yaratığa ters bakması çook ayıp sonuçta oda insan değilll
tamam onu önemseyebilir bişey demiyorum ama Ed ve Bella nın ilişkisi çok başka ona karışmaması lazımm
bende Ed e kızıyorum zaten gitti diye
Ama herşey yazarın suçu çatlak kadınn
Hayır bize o kadar büyük bir aşk çizdiki ilk kitapda bu aşkın birden bire bitmesini yada araya 3. kişilerin girmesini kaldıramıyoruz doğal olarakkk
Aynen Moryel'cim...
hayır ilk kitapdan itibaren bir aşk üçgeni olsaydı tamam derdim...
ama bu olanlar okuduğumuz herşeyi yerle bir ediyor,görünen o ki daha da devam edecek....
Ed gitti,gitmemeliydi...Ama Bella'nın da böyle değişmesinin açıklaması yok benim için...
Jake'i seviyor-dum,ama şimdi kendini kesinlikle birşey sanmaya başladı...
Çocukluğuna vuruyorum artık yaptıklarını,Ed'de vampir ve onun düşmanı ama Bella'ya ona zaman tanı,zorlama diyor...Hiç de düşmanca birşey yok...Ed istese Jacob'u öyle bir kötü gösterirdi ki Bella bir daha onun yanına bile gitmezdi.....
Neyse ben karar verdim,artık sadece Ed için üzülecem...Bella kimle istiyorsa onla takılsın,beni enterese etmiyor....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:24
Eylemcim çook haklısın Ed isttese bella yı Jake e karşı doldurabilirdi ama yapmadıı
yanlız benim anlamadığım bir nokta var bu tartışmaların arasında gümbürtüye gittii
Şimdi bu Ed atlarken Bella nın aklını okumuş olmalı çünkü yüzmeye devam etmesini atlamamsı söledi
ve Jake den hoşlandığını düşündüğü sırada Mutlu ol dedi..
Hani onun aklını okuyamıyorduu
Bide eğer aklını okuyabiliyorsa ölmediğini neden anlayamıyorr
Bence Bella atladığı sırada Ed in sesini hayal ettiii ve mutlu ol derkende çünkü Ed in sesini duyduğunda heo yanında biri vardı ve Ed diğer kişinin aklını okumuştu bencee
Mutlu ol demiş olamaz bunu demiş olması için Bella nın aklını okumuş olması gerekir.. okuyor olamaz eğer okusaydı ölmediğini bilirdii...
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:31
Hımmmm....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:41
Eylem senin mesaj niye değişti bakiimm
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:50
Moryel demiş ki:
Eylem senin mesaj niye değişti bakiimm
bilmem....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 20:57
ne demek bilmem yahuuuu
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 21:03
Bölümü tekrar kontrol ettim. O konuşma Ed'e ait. Ed mutlu ol dedi.
Ben şuna bağlıyorum. Ed, Bella'nın öldüğünü düşündü ve isteiğinin bu olduğuna karar verdi. Toğrağın bol olsun gibi bir şey olabilir bu söz. Belki ilerde anlarız.
Bella, Alice'e Edward'ın onu duyması için uğraşmasını söyledi ama Alice, Edward'ın ona inanmayacağını düşünüyor. Yani sonuçta Jake'in ona cenaze meselesini söyleyince her şeyden emin oldu. Alice Bella yaşıyor dese kaç yazar.
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 21:07
ya neyse bekleyip ilerde anlıycaz o zaman sağol canım
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 22:33
19. Bölümü de bitirdim.
Alice ve Edward İtalya'ya gidiyyorlar.
Edward'ın olanı Volturie'ye onu öldürmelerini istemek. Ve istedi ama Volturi, Ed'i yetenekli buluyor bu yüzden öldürmeyecekler.
Edward'ın ikinci planı birine saldırmak, avlanmaktı. Böylece Volturi ailesi onun işini bitirirdi. Ama Ed, Carlisle'yi üzmemek için bundan vazgeçti. (Hani konserlerde Tarkannnn dye bağıran kızlar var ya. Şuan onlardan biriyim. Edwarrrrddddd :) )
Bu arada Alice resmen Bella'yı dönüştürmek istediğini söyledi. Bella delisi :) uçakta hadi dönüştür beni dedi. Çocuk ya.
Alice şimdi olmaz dedi ama Ed'e rağmen onu dönüştürecek. Yani bunu istiyor.
Edward'ın yeni planı var.
Önce Volturi ailesi hakkında kısa bilgi. Bu aile 300 yıldır yaşıyorlar. 5 kişilik bir aile ama korumaları var. Yoldaşları gibi. Bu yüzden tehlikeliler. Ayrıca hiçbir şekilde o şehirde avlanmıyorlar. Dışarıdan geliyor ne geliyorsa ya da onlar gidip alıyorlar. Ve asla ama asla bu şehirde bir vampir avı olmuyor. Bu yüzden şehir çok güvenli.
Ayrıca vampirlerin arasında bir kural var. Varlıklarını belli etmemeliler. Bu sır. Ve Volturi ailesi bu sırrı en başarılı kullanan bir aile.
Bulundukarı yerin adı Volturee gibi bişi :) İsimleri buradan ayrılmışlar. Ve ne tesadüf ki bu gün bu halkın buradaki vampirleri kovduğu günmüş. Bunu her sene kutlarmışlar. Ama vampirler bir yere gitmemiş. Herhalde bir taraflarıyla gülüyorlardır.
Neyse işte Edward'ın planı öğlene doğru toplanan kalabalık halkın arasına dalmak. Bu tabi ki huzur bozacak ve Volturi asla buna izin vermez.
Alice bu planı bozmaya çalışacak. Amaç Edward bir şeyler yapmadan Bella'yı ona gösterebilmek. Ama tabi Edward Alice'i önce görmemeli. Bella'yı görmeli.
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 22:33
Ya nerden buluyorsunuz bu avaatrları. Ağlıcam yaaaaaa
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 22:55
Ağlama canım sanada buluruz bi dahiki bulduğumu sana vrcem önce sözzz
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:10
Sudecim buyur sana vampir Kuralları;
Vampirler 6 esas prensip sayesinde asırlardır varlıklarını devam ettirdiler.Bu prensiplerden herhangi birisinin ihlali o vampirin yok oluşuyla son buldu. Vampirlerin bu 6 temel prensibi şunlardır: 1.The Legacy : Unutma, taşıdığın kan Tanrı tarafından lanetlenmiş ve Lilith tarafından kutsanmıştır. Vampir olduktan sonra ölümlü hayatının bir anlamı yoktur. Ölümlü yaşamın senin yaratıcına karşı, ölümsüz yaşamın ise Tanrıya karşı işlenmiş bir günahtır. 2.Destruction : Kendi soyundan birini yok etmen yasaklanmıştır. Yalnızca Elder`ların yok etme hakları vardır. 3.Progeny : Elder`ının izni olmadan kendin vampir yaratamazsın. Yoksa sen ve senin soyun yok edilir. 4.Accounting : Yarattığın çocukların özgürlüklerini kazanana kadar senin kontrolün altındadır. Unutma, çocukların özgür olana dek onların günahlarından sen sorumlusun. 5.Domain : Her efendinin kendi bölgesi ve kendi kuralları vardır. Bunlara saygı göster. 6.Masquerade : Asla kendi kimliğini, doğanı başkalarına( özellikle insanlara) açıklama, belli etme. Yoksa kaderin yok edilmek olur.
Elder:Yaşlı Vampirlwere deniyorrrr
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:17
İnsanların kanını emen bir vampir, onun ölümüne yol açabilir. Ancak, vampir kanını içtiği kimseye kendi kanından da içirecek olursa kurbanı da vampire dönüşür. Bu dönüşüm 1-2 haftalık bir transformasyon sürecidir. Süreç sonunda kanı kullanmayı öğrenmiş olarak kendisini seçen vampirin klanına katılır. Vampirlerin güçleri kanlarından gelir.
Bir vampir başka bir vampirin kanını içerse; onun güçlerine sahip olabilir. Bu yüzden hiçbir vampir diğerine asla tam olarak güvenemez.
Vampirler Uçabilirler mi? Hayır. Tam olarak uçabildikleri söylenemez ama havadan güç alarak çok hızlı koşabilirler. Ayrıca dev adımlar atarak görünmeden yer değiştirme ve duvara tırmanma özellikleri vardır.
Aynada Yansımaları Var mı? Evet, var çünkü fiziksel yer kaplıyorlar.
Vampirler Her Gece Beslenmeye İhtiyaç Duyarlar mı? Vampirler her gece kan içmek ve kurbanlarını öldürmek zorunda değiller.. Ama yeterince beslenmiş olsalar bile, bazıları kurbanlarını öldürmekten derin bir zevk alırlar. Bazı araştırmacılar vampirlerin yasamak için kana bile ihtiyacı olmadığını düşünüyor ama onları çok daha fazla güçlü yapıyor.
Vampirler Seks Yapar mı? Kan içmek onlar için en büyük şehvet ve zevktir. Her şey bir yana, seks gibi bir yakınlaşma onlar için çok fazla olabilir.
Vampirler Gümüşten Etkilenir mi? Her Vampirin Gümüşe alerjisi vardır. Gümüş vampir kanına geçtiğinde alyuvar hücrelerinin sistemini bozar ve 1 dakika içinde öldürür. Ancak gümüş doğada sıvı durumda çok az bulunduğu için bir vampir kanıyla temasa geçmesi çok zordur.
Zayıflıkları ..
Güneş Işığı : İlk vampir Caine'in Tanrı'dan aldığı lanet üzerine vampirler gün ışığına çıkamazlar.
Ateş : Ateş derilerini yakarak onları öldürür. Vampirler yaşlandıkca ateşe dirençleri de artar.
Haç : Haç yanlızca vampir bundan korkuyorsa, yani zarar vereceğine inanıyorsa yaralar.
Sarımsak : Sarımsağın vampirleri yaraladığı çok gülünç bir düşüncedir.
Kutsal Su : Kutsal suyun vampirler üzerinde ateş etkisi yarattığı söylenir. Haçta olduğu gibi, kutsal suda da önemli olan şey duayı okuyan ve suyu kullanan kişinin inancıdır.
Ölü Kanı : Cansiz, ölü varlıkların kanını içmek vampirler için oldukça tehlikelidir.
Kafalarini Kesmek : En etkili yöntem kafalarını kesmektir.
Tahta Kazık : Kalbe saplanan bir tahta kazık sadece vampirin o an için sersemleşmesine neden olur, kazıgı çıkardıktan sonra çabucak kendine gelip hiç bir zarar almadan kurtulabilir.
Gümüş : Gümüş vampir kanına geçtiğinde alyuvar hücrelerinin sistemini bozar ve 1 dakika içinde öldürür.
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:17
Çok sağol Moryel. Vayy bee demek istiyorum. Bu diğer kitapta mı yazıyor?
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:24
yok canım ben ilk moonlight izlediğimide araştırıp bulmştum hattavampir başlangıcı efsanesi var o çok hoşumuza gitti dur onuda ekliyim gene bişey bunlar kitapla ilgili değil dikkat edersen pek çok şey Moonlight a da uyuyor
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:25
Vampir metinlerinde, ilk yaratılan kadının Eve değil, Lilith olduğu söylenir. Adam gibi topraktan yaratılan Lilith, kendisine yüklenmiş olan üreme görevi dolayısıyla kendisini aşağılanmış hisseder ve Adam ile aynı seviyede olması gerektiğini haykırarak isyan eder. Adam onun isyanına karşı kayıtsız kalınca iyice sinirlenen Lilith, Tanrı'nın kutsal adını yüksek sesle haykırarak ortadan kaybolur. Lilith'in gidişi üzerine Tanrı Eve'yi toprak yerine Adam'ın kaburga kemiğinden yaratır; bu şekilde Eve isyankar değil sadık olur. Lilith ise, Kızıldeniz civarında bir yerde lanetlenmiş ve şeytani bir şekilde yaşamaya devam eder; kendi şeytani çocukları iyi-kötü arasındaki savaşlarda öldürülükçe o da çocuk öldürür.
Adam ile Lilith'in ilk çocukları olan Caine ise, vampirlerin ilkidir. Bir kıskançlık sonucu kendi kardeşini öldürünce, Tanrı tarafından lanetlenmiş ve cezalandırılmıştır. Caine, sonsuza dek tekrar güneş yüzü göremeyecek ve kana susamışlığın azabını çekecektir. Caine, taşıdığı sonsuz izle anne-babasının topraklarından sürülür:
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:27
Tarihin ilk zamanlarında, Adem ve Havva evlendi ve 3 tane oğulları oldu. Caine, Abel ve Seth. İlk doğan Caine, bitkileri yetiştirdi. Onları suladı ve büyüttü, hayat verdi. İkinci doğan Abel hayvanlara baktı. Onlari besledi ve büyüttü. Bir gün Adem iki oğluna şöyle dedi. ''Caine, Abel, [Yukardaki] için bir kurban vermelisiniz. Öyle bir kurban ki hayatta en çok sevdiğiniz şeylerden biri olacak.. Caine, [Yukardaki] için en tatlı meyvalarını, en olgun bitkilerini getirdi. Abel, [Yukardaki] için en genç, en güçlü hayvanını kurban etti.İki kardeş de kurbanlarını Adem'in Altar'ına koydular ve ateşe verdiler. Duman onları yavaşça yukarı doğru götürdü. Abel'in kurbanı tatlı bir koku yaydı ve kabul edildi. Caine'in ki ise kabul edilmedi ve Caine sert bir sekilde azarlandı.İlk doğan ağlamaya başladı, gece gündüz [Yukardaki]'ne dua etti.Adem kurban vaktinin yeniden geldiğini söyledi. Abel yine en güçlü ve genç hayvanlarından birini öldürdü. Caine ise eli boş geldi, çünkü kurbanının istenmeyeceğini biliyordu. Abel şöyle dedi; ''Caine, neden bir kurban getirmedin?''. İlk doğan gözleri yaşlı bir şekilde kardeşinin kalbine mızrak saplayarak onu kurban etti.. Hayatta en çok sevdiği şeyi..! [Yukardaki] onu cennetten attı, ve Nod denilen bir yere sürgün etti. Caine karanlıkta yanlız kalmıştı. Açtı, üşüyordu ve ağlıyordu.. Karanlığın içinden tatlı bir ses geldi. Siyahlar içinde bir kadın Caine'e doğru yaklaştı. ''Hikaye'ni biliyorum, Nod'lu Caine. Açsın, bende yemek var. Üşüyorsun, bende kıyafet var. Üzgünsün, bende rahatlık var'' ''Benim gibi lanetli birini niye rahatlatasın? Neden giydiresin? Neden besleyesin?'' ''Ben senin babanın ilk karısıyım. [Yukardaki]'ne karşı geldim ve özgürlüğü karanlıklarda buldum. Ben Lilith'im. Bir zamanlar bende üşüyordum. Benim için sıcaklık yoktu. Bir zamanlar bende açtım, benim için yemek yoktu. Bir zamanlar bende üzgündüm, benim için rahatlık yoktu.''Lilith, Caine'i ağırladı ve onu besledi, rahatlattı. Caine onun evinde bir süre kaldı, ve birgün ona sordu: ''Sadece karanlıktan, bu evi nasıl yaptın? Nasıl kıyafetler yarattın? Nasıl yiyeceklerini yetiştirdin?'' Lilith gülümsedi ve cevap verdi: ''Ben uyandım. Bu sayede istedigim gücü yaratıyorum'' ''Beni de uyandır Lilith, benim de güce ihtiyacım var. Bende kendi evimi, giysilerimi, yiyeceklerimi yaratmalıyım.'' ''Uyanmanın sana ne yapacağını bilmiyorum. Sen baban tarafından lanetlendin. Ölebilirsin, sonsuza kadar değişebilirsin.'' ''Güç olmayan bir yaşamın ne önemi var? Sen olmadan ben ölürüm, ama senin kölen olarak yaşayamam.''Lilith Caine'i seviyordu. Bunun olmasını istemese de Caine'in istediğini yapti ve Caine'i "uyandırdı". Bileğinden gelen kanı bir kaba koydu ve Caine'e içirdi. Caine Abyss'e düştü, o kadar uzun süre düştü ki bu ona sonsuzluk gibi geldi. Gözlerini açtığında karanlık bir yerdeydi.Karanlığın içinde Caine parlak bir ışık gördü. Gecede parlayan ateş, Michael, Kutsal Ateş'in koruyucusu ona gelmişti, ve şöyle dedi. ''Adem ve Havva'nın oğlu, suçun büyük ama babamın bağışlayıcılığı da çok büyük. O seni affetti.'' '' Caine cevap verdi; ''[Yukardaki]'nin acımasıyla değil ancak kendi vicdanımla gurur içinde yaşayabilirim.'' ve reddetti. Ve Michael ona ilk lanetini verdi: ''Bu diyarlarda gezdiğin sürece, sen ve senin çocukların ateşten korkacak. Ateşim sizin derinizi yakacak ve sizi mahvedecek.'' O gecenin sabahında, ufuktan Raphael göründü. Güneşin koruyucusu. Caine'e şöyle dedi ''Adem'in oğlu, Havva'nın oğlu, kardeşin Abel cennetten senin günahlarını affetti. Tanrının bağışlamasını kabul etmeyecek misin?'' Caine cevap verdi; ''Abel'in bağışlaması bir şey ifade etmez. Ancak ben kendimi affedebilirsem gerçekten affolmuş sayılırım'' ve reddetti.Ve Raphael ona ikinci lanetini verdi: ''Bu diyarda gezdiğin sürece sen ve senin çocukların gün doğuşundan korkacak. Güneşin ışınları sizi ateş gibi yakacak. Şimdi git ve karanlık bir yere saklan, güneşin gazabını hissetmemek için.'' Caine kaçtı ve karanlık bir mağaraya saklandı ve orada uyudu. Uyandığında ölüm meleği Uriel onu kanatlarının arasında tutuyordu. Caine'e şöyle dedi: ''Adem'in oglu, Havva'nın oglu, Tanrı senin bütün günahlarını bagışladı, kabul et ve bütün lanetlerinden kurtul.'' Caine cevap verdi; ''Tanrının bağışlamasıyla değil, kendi bağışlamamla yaşayacağım. Ben benim. Yaptıklarımı yaptım. Bu asla değişmeyecek'' Ve Tanrının kendisi, Uriel'in ağzından Caine'e son lanetini verdi. ''Sen ve senin çocukların, bu diyarda gezdiği sürece karanlığa tutunacaklar. Sadece kan içecekler. Sadece kül yiyecekler. Ölümde olacakları gibi olacaklar, ama ölmeyecekler ve hep yaşayacaklar. Son günlere kadar dokunduğunuz her şey yok olacak.'' Bu lanetle Caine acı bir çığlık attı. Gözlerinden kan geldi. Bu gelen kanı bir kabın içine doldurdu ve içti. Kafasını kaldırdığında Gabriel karşısında duruyordu, ve ona şöyle dedi: ''Adem'in oglu, Havva'nın oglu. Babamın bağışlayıcılığı bildiğinden çok daha büyük. Şimdi bile Affedilmeye bir yol açıldı. Bu yola Golconda diyeceksin. Çocuklarına ondan bahset, çünkü sadece bu yolla yeniden ışıkta yürüyebileceksiniz.''
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:32
BU arada 19. bölümğü unutmuş değilim ama Volturilerden bahseidnce bunlar aklıma geldi ne yapıpyım
Ed in planları çok güzelmiş gerçekten de
Zeki bir vampirizmiz tabi kendisi
Alice in Bella yı dönüştürme kararın GEÇ KALMIŞ BİR KARAR DİYORUMMM
Bu zamana kadar aklın nerdeydi be ALicee bu kız bu kadar çekmeden Ed o kadar üzülmeden.......
Bella her zamaki ssaftirikliğini ordaada göstermiş tabiii uçakda nasıl dönüştürcek Allahım yarabbim bu kız antikaaaa kesinlikleeeee
Aslında Alice Bella yı vampir olarak Ed in karşısına götrtürsde süper olcakkk
Acaba vampir olursa bell nın bu sakarlıkları kendisine özel bir yetenek olrak dönermi çook merak ediyorumm
Bide Sudecim bişey sorcam Jasper ın özel gücü tam olarak ne ben onu bir türlü anlayamadım ssen bilyormusun
sudem
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:33
Vayy bu hikaye mükemmel.
Ayrıca Lilith ismi Supernatural'da da geçti. Çok güçlü bir iblis. Bir kız çocuğunun bedenine girdi. Bu işte bir şey vardır diye düşünmüştüm.
Tekrar sağol.
Son eklediğin hikaye acayip derecede tüylerimi ürpertti. Acıdım resmen ya.
Jasper'ın gücü ortamdakileri sakinleştirebilmek ya da onları coşturabilmek.
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 29/4/2008, 23:49
Lilth her yerde kadınların kanına giren onları erkeklere karşı dolduran feministlerin kanına giren olarak geçiyor
daha vampir sözlüğü valan bi süürü şey var biz bunlar tek tek monnlight ışığında tartışmıştık Eylemle iyice kafayı bozduk gördüğün gibi
Jasper ın bak beyinle ilgi bişey olduğunu biliyodum çoook güzelmiş yaa onun yeteneği tutum benn
Ne böyle senle ne de sensiz Yazık yaşanmıyor çaresiz Ne bir arada ne de ayrı Olmak imkansız hiç sebepsiz
Ne hayallerle ümitlerle Mutlu olmaktı dileğimiz Suçlu ne sensin ne de benim Şimdi sensizim sen de bensiz
Bir an gelip de küllenince Yüreklerimiz dinlenince Başka sevgilerde teselli bulunca İşte biz o gün düşüneceğiz
Bir an gelip de küllenince Yüreklerimiz dinlenince Başka sevgilerde teselli bulunca İşte biz o gün düşüneceğiz
Etrafımızı sarıverecek Bir boşluk ki asla bitmeyecek Herşey bir anda anlamsız gelecek İşte biz o gün tükeneceğiz İşte biz o gün tükeneceğiz
Etrafımızı sarıverecek Bir boşluk ki asla bitmeyecek Herşey bir anda anlamsız gelecek İşte biz o gün tükeneceğiz İşte biz o gün tükeneceğiz İşte biz o gün tükeneceğiz...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 16:52
Ben artık Jasper&Alice ciyimm
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 16:56
Moryel demiş ki:
Ben artık Jasper&Alice ciyimm
dur ben de esme&carlisle'ci olayım...
mutlu ve huzurlu huzurlu takılalım...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 17:11
bencedeee
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 17:13
Ohhhh beee...çok huzurluyum...üstüme bir sakinlik geldi....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 17:14
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 17:26
Sakinleşmişken aklıma gelen bir teoriyi yazmak istiyorum,kendisi dün gece aklıma geldi...
Şimdi görünen o ki kurt adamlar ve vampirler arasında bence büyük bir savaş olacak...Cullen'ler eninde sonunda kasabaya dönecekler ve kurt adamlar bundan hoşlanmayacaklar (hoşlanmıyorlarda)...Ve bir de Volturi meselesi var,eğer onlarda bu savaşa iştirak ederse kasaba da kıyamet kopacaktır...
Burada en önemli rol Bella'ya düşecek...Edward'la evlendiği zaman ki arkasından dönüşüm gelecek (inşallah).... Jake Bella neye dönüşürse dönüşsün ona zarar vermek istemez.Jake'in babası da lider konumunda olduğuna göre Jake'de bir nevi lider sayılır....İşte Bella iki tür arasında ki savaşı sonsuza dek kaldırabilir en azından o yöre de....
Cullen'lere yasak olan bölgelerde artık yasaklar kalkabilir...Birbirlerine tahammül edip,güçlerini birleştirebilirler...
İşte teorim....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 17:48
iyi de zaten Jake in kabilesi Cullenlara bişey yapmıyor o sahile girip girmemeleri okadar önemli dğeil kii Cullenlara zarar vermezlerr zaten ama dediğin gibi Jake onların lideri bu neddenle Sam Jake i hasretle bekliyorduuu bencee
gerçi dediklrin çok mantıksız değil olabilir
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 17:55
Tabii ki yapmıyor ama dikkat edersen kurt adamlar son zamanlarda çok huzursuz gibiydi...Hem Cullen'ler işin içinde olmasa da Volturi denen vampir ailesi kasabaya bir gelse,savaşın patlak vermesi an meselesi olur...O zaman Cullen'lerde bu işe ister istemez bulaşacaklardır...
İşte o zaman Bella devreye girebilir....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 18:04
yani ama volturilerde kavgadan yana bi topluluk gibi gelmedi bana ama sadece kendi bölgelerinde
eğer buraya gelirlersee
tabi victoria da bi haltlar yiyebilir kasabada
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 18:15
Moryel demiş ki:
yani ama volturilerde kavgadan yana bi topluluk gibi gelmedi bana ama sadece kendi bölgelerinde
eğer buraya gelirlersee
tabi victoria da bi haltlar yiyebilir kasabada
evet...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 18:25
bak şunu okuyunca aklıma Bella geldi nedensee;
Ağlamak uğradığımız felaketlere karşı vücudumuzda kalan son gücün çığlığıdır.Ağlayamadığımız zamanlar, bizde o gücün de yok olduğu zamanlardır ki, onun yerine geçen etkili sessizlik, en şiddetli acının yarattığı göz yaşlarından daha yakıcıdır.
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 18:41
Moryel demiş ki:
bak şunu okuyunca aklıma Bella geldi nedensee;
Ağlamak uğradığımız felaketlere karşı vücudumuzda kalan son gücün çığlığıdır.Ağlayamadığımız zamanlar, bizde o gücün de yok olduğu zamanlardır ki, onun yerine geçen etkili sessizlik, en şiddetli acının yarattığı göz yaşlarından daha yakıcıdır.
Bella hiç ağlamadı...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 18:57
İşte bende bunu diyorum yaaaaaaaa
kız bunalım ötesi bunalımda resmen
bu nedenle de jake e kızmakta biraz haksızız onu bu uçurumdan çeken o olduu malesef...
Ed Bella nın karakterini iy biliyordu çekip gitmesinin onda yaratacaklarını biliyordu bunu yapmamalıydı..... :img-cray:Onu dönüştürmeden de idare edebilirdi gitmeleri hata olduu
Charli de Ed e kızgın olmakta haklı bir baba olarakkk
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 19:06
İyi de ben Jake'e onunla arkadaşlık ettiği için kızgın değilim ki... spoiler olacak diye yazamıyorum,başka nedenlerden ötürü kızıyorum...
Charlie'de bir baba olarak en azından şimdilik haklı ama bakalım 3.kitapda neler olacak....
Edward Edward....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 19:20
şimdilik deme çünkü Charlie Ed i hiç affedemez ilerde de kızına çektirdiği acılardan dolayı affedemez işteee
Jake Belladan 2 yaş küçük ve Bella taaa ilk kitapdan beri Jake i istediği ve işine geldii zaman kullandı onunla kendini avutmak istedi Bella yaptıklarının vereceği sonuçları düşünmedi hiç Jake in kendisine aşık olacağını hiç göremedi bu nednele Jake e fazla suç bulamıyorum sorumsuzca hareket eden Bella ama oda ne yaptığınnı farkında değil herşeyi bilinçsizce ve umutsuzca yapıyor ve Jakede onun davranışlarından yüz buluyor sonuçta Tyler gibi kendi kendişne gelin güvey olmuş değil....
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 19:23
Moryel demiş ki:
şimdilik deme çünkü Charlie Ed i hiç affedemez ilerde de kızına çektirdiği acılardan dolayı affedemez işteee
Jake Belladan 2 yaş küçük ve Bella taaa ilk kitapdan beri Jake i istediği ve işine geldii zaman kullandı onunla kendini avutmak istedi Bella yaptıklarının vereceği sonuçları düşünmedi hiç Jake in kendisine aşık olacağını hiç göremedi bu nednele Jake e fazla suç bulamıyorum sorumsuzca hareket eden Bella ama oda ne yaptığınnı farkında değil herşeyi bilinçsizce ve umutsuzca yapıyor ve Jakede onun davranışlarından yüz buluyor sonuçta Tyler gibi kendi kendişne gelin güvey olmuş değil....
yani kim suçlu bu durumda....
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 19:32
Kader desem inanırmısın
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 19:36
Moryel demiş ki:
Kader desem inanırmısın
bende yazar diyorum...
Moryel
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 19:50
evet tabi o daaa var
Ama şöle bir bakk
herşeyi başlatan Cullenların gitmesi Ed in öle gitmesini hiç sevmedim yani madem bırakcaktı bu ilişkiye hç başlamıycaktı Alaska dan hiç dönmeyecekti gerçi o zamnada Bella o arabanın altında kalıp ölmüş olabilirdi..
Edward ın gitmeye hiç hakkı yoktu ikisi yerine kendi başına karar almay hiç hakkı yoktu nereye gideceğpini bile sölemeden ölece çekip gitmeye ve Bella yı bu duruma getirmeye hiç hakkı yoktu
çoook kızmak istiyorum Ed e ama kıamıyorum........
Sevdiği için gitti.....
"Bir gün gitmem senin için daha iyyise giderim" Bella yı sevdiği için onun lanetlenmesini istemediği için gitti
ama her zaman sevdiğin için sevdiğin kişi adınaa verdiğin karar doğru olamaz işte onu8n iyiliği için gittiğini düşünüyor ama
Bella nın iyiliği olmadı bunalımı oldu....
Bella bunalımdayken babası da kahroldu ve onu annesine gönrmek istedi
Bella o motorları alırken bilinç altında ytan bir duvara çarpmaktı
Jake onu oyaladı farkına varmadan hayata döndürdü ama içinde hala ölmek isteyen bir taraf vardı ama ir yanı Jake bağlandı çünkü hayatının anlamını kendinden çekip alan Ed ward dan nefret edemediği gibi Jake hayatına anlam katmıştı...
Jake e gelince o Bella yla vakit geçirdi ve Bella ona umut verdi... Malesef Jake kendiğ kendine gelin güvey olmuş değil ona bu hakkı Bella bizaat verdi istemeden de olsa......
Yani 3 üne de kızmak içimden gelmiyor bunları düşününceeeee veee şmdi Jasper a kızıyorummmmm ne dye Emmet la Alice in elinden kurtulup Bella yı ıssırmadı sankiiiiii
michelle
Konu: Geri: Dolunay-Yorumlar 30/4/2008, 20:03
Son ana kadar haklısın haklısın dedim
ama Jasper'ın suçu ne....Allah iyiliğini versin emi....